Kasım 2008

Ö T E S İ

 

9.09.2024 



2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002


ARŞİV : Nisan - 2004

 
 

Köşe Yazıları


Çapraz Ateş :  Ufukların Ötesinde gezinmek -  Kemal Çapraz
Ufuk Ötesi gazetemizin 3’üncü yaşının ilk sayısı ile karşınızdayız. Tamı tamına 2 yıl sizlerle birlikte ülkemizdeki ve dünyadaki gündemi paylaştık. Zaman zaman birlikte dertlendik, zaman zaman sevinçlerimizi paylaştık. Ufuk Ötesi, yayın kadrosu ile okuyucuları büyük bir aile oldu. Bu aile daima ülkemize karşı kurulan tuzakları ciddi araştırmalarla, belgelerle ortaya koydu. Aylık bir gazete olmasına rağmen hep gündemin önünde koştu. Gündem oluşturulmasında önemli adımlar attı. Ufuksuz insanların, ufuksuz iktidarın ve siyasilerin yönettiği bir ülkede, ufukların ötesini göstermeye çalıştı.
()
Köşe Taşı :  “Bir lokma, bir hırka” masalı -  Prof Dr. Ali Osman Özcan
Beyinlerini kiraya vermiş, post delici dostlarımızın milletimizi küçük düşürücü ve suçlandırıcı deyimleri pek çoktur. Bu dostlarımız akıllarını fazla yormak istemediklerinden, tarihin derinliklerindeki bilinmezleri uydurdukları dil oyunlarıyla açıkladıklarını sanırlar. Bu düşünce yapılarıyla milletimizin geleceğini bitirdiklerini hiç düşünmezler. Bu dil oyunlarından birisi tekil bir olay veya olguyu genelleştirip topluma mal etme olgusudur. Tuz buz olmuş aynalardaki görüntülerle, görüntü bombardımanından zaferle çıktıklarını düşünenler hayal kırıklığına uğrayacaklarını hiç düşünmezler. Fakat bu tür görüntülerle toplumsal bilincimize pis ve kötü kokular yaydıklarını anlayacak kadar akıldan yoksuldurlar.
()
Sözün Özü :  Amerika niçin hata yapmaz? -  Alptekin Cevherli
Amerika kurmayı tasarladığı büyük dünya devletinin hesaplarını gelecek nesillerin bilinç altına daha ilkokulda aşıladığı kalıplarla yerleştirmeye çalışıyor. Türk dilinde yer alan “Ağaç yaşken eğilir” deyimi, ABD tarafından uzunca bir süredir uygulanıyor. Ülkelerinin geleceği olan çocuklara özel bir önem veriyorlar.
()
Milli Sıtrateji :  Yazılarımızın sağlamasının yapılması (I) -  Dr. Alptürk Ünlü
2002 ve 2003 yılları esnasında yazmış olduğumuz bazı yazılar ile bu yazılardaki görüşlerimizin sağlamasını günümüz sürecinde yapmaya çalışacağız. Bu sağlama sırasında, o yazılardan aktarmalar yapacağız. Buna göre, günümüzde R.T. Erdoğan tarafından telaffuz edilen (BOP) Büyük Ortadoğu Purojesi ile ilgili görüşler, yaklaşımlar ve hedefler üzerine de, düşünceler üreteceğiz...Nedir BOP? Kime ya da kimlere ne faydası olacaktır? Kim ve hangi güç mensupları tarafından gündeme taşınmak istenmektedir? Bu güçler, niçin BOP sürecine girmişlerdir? Temel amaçları ve hedefleri nedir?
()
Göğe Merdiven :  Ayrıntılar Doğrular -  Aybars Fırat
Gerçekte ayrıntılar üzerinde konuşmaktan başka bir iş yaptığımız yok ama yine de bugün sizlerle bu konuda sohbet etmek istiyorum. Ayrıntıları konuşuyoruz ama asıl üzerinde durmamız gereken ayrıntıları gözden kaçırıyoruz. Hayatımız binlerce, milyonlarca ayrıntıdan oluşuyor. Parçaların her birine karşı takındığımız tutum, bütüne dair davranışlarımızın aynasını oluşturuyor. Parçaya nasıl bakıyorsak, bütüne de öyle bakıyoruz. Hayatımızı şekillendiren parçalardan herhangi birini ele alıp o parçanın hayatımızda yer almadığını düşünelim. Diyelim ki uyku denilen şey var olmasın. Yahut ta bizim hayatımızda doğru dürüst uyku kavramı, eylemi olmasın. Ne yapardık, bu durum hayatımızı nasıl etkilerdi?
()
Bamteli :  “Halk Ozanı” -  Aydil Erol
Milletlerin siyasetinde ancak menfaatleri vardır. Kimsenin kimseye dost olmayacağını bilelim. Atatürk
()
Net P@no :  Bilgisayarınız Sizi İhbar Ediyor! -  Baki Günay
“Casus yazılım” tanımı, kullanıcının haberi olmadan kendisi hakkında bilgi toplayan programlara verilen genel bir isim. Bu ufak programlar sistemimize yüklediğimiz çeşitli programlar ile birlikte yükleniyorlar ve bizim hakkımızda elde ettikleri bilgileri merkezlerine bildiriyorlar, bu merkez de genelde reklam üzerine çalışan bir kurum oluyor.
()
Gezi :  Girne -  Banu Erkmen
Hem biraz sıcak iklimlere duyulan özlemle hem de uzun süredir gündemden düşmeyen ve muhtemelen de bir o kadar daha manşet olarak kalacak bu güzel adayı tanıtmak için Kıbrıs’a düştü yolum.
()
Pusula :  Eyvah ! TÜRKçe ‘sal’lanıyor -  Bayram Akcan
Siyasal, parasal, ruhsal, sınıfsal, sanatsal, yazınsal, ulu(s)sal, tarımsal, toplumsal, kırsal, onursal, yapısal, kişisel, dinsel, görsel, tarihsel, mezhepsel, bölgesel, bilimsel, eylemsel, kentsel, yöresel, düşünsel, tinsel... Neredeyse herkes artık bir sallı yada selli kelime uyduruveriyor. “Sal”layarak konuşuyoruz artık. Kimse düşünmüyor ki; Latin kökenli bu ekler hem Türkçe’nin gramer yapısını bozmakta, hem de dili ruhsuz, cansız kelimeler yığınına dönüştürmektedir. Bu aslında kendini bütün değerlerden azâd kabul ederek aydın, çağdaş görünmek isteyenlerin ve başkası ne der? diyenlerin ruhi bunalımıdır.
()
İnebolu Haber :  Cezaevinde Dünya Kadınlar Günü kutlaması -  Celal Bekiroğlu
Dünya Kadınlar Günü’nde İnebolu M Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki kadın mahkumlar unutulmadı. Cezaevi Müdürü Kamil Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Yılmaz’ın onayını alarak cezaevindeki kadın mahkum ve tutuklulara jest yaptı. Cezaevi yönetimi, kadınların bu özel gününde anlamlı bir program düzenledi.
()
Ölçü :  Asliyet Şuuru -  Cem  Sökmen
Rahmetli Dündar Taşer “Osmanlı Gerçeği” başlıklı makalesinde şöyle diyor: “Türkiye’de kimse ilerici veya gerici değildir. Herkes tarihine yabancı, milletine saygısız, devletinden kopuktur. Kimsede müsamaha yoktur. Herkes mutaassıptır. Yalnız taassubun cinsi değişir.” Burada anlaşılması gereken şey herhalde milletimize ait altyapıyı bilmek ve yerli düşünceyi işlemek noktasında ne kadar birbirimizden farklı olduğumuzu zannetsek de aynı bilgisizlik ve meraksızlığı göstermemizdir.
()
Geniş Açı :  Erkekler ağlar ya namertler... -  Ali Arif Esatgil
KALEMİN, kağıdın hükmünü yitirdiği anlar olur... Gözlerinize bir bulut çöker, yüreğinizde yakıcı bir sitem, boğazınıza hüzün düğümleniverir. İnsan, ömrünün çok az anında -ki, içinde insanlıktan eser kalmışsa- “Bu da mı olacaktı” der kendine. Sessizliğin içinde soylu bir öfke dizginlenmiştir. İki çiğ damlası gibi, iki gözyaşı damlası özetler kazanç ya da kaybınız. Kan tükürüp kızılcık şerbeti içtim demeye eş değerdir bu gözyaşları...
()
Evrak-ı Perişandan :  2003 Yılında Türkçeye Giren Yeni Kelimeler -  Doç. Dr. Fethi Gedikli
Bu makalemizde geçen sene dilimize yeni giren kelimelerin tarihsel bir dizelgesini yapmaya çalışacağız. Bu iş, tabii ki meslekten dilci olanların ve dil üzerinde çalışan özel ve resmi kurumların -TDK gibi- işi olmalıdır. Ne yazık ki onlar bu konularda çalışmadıkları için, iş biz heveskarların üzerine kalmaktadır. Bu yazının ilgilileri bu konuda çalışmaya iteceğini ve önümüzde yıllarda bu görevi onların yerine getireceğini umuyor ve bekliyorum.
()
- :  Aşık Veysel’i unutmadık -  Ahmet Özdemir
“Dostlar beni hatırlasın” diyordu Aşık Veysel. Ölümünün üzerinden otuzbir yıl geçti. Dostlar onu unutmadı. Dostların çocukları, torunları da Aşık Veysel’i gönüllerinde yaşatıyor. Türkülerini dinliyor. Aşık Veysel, “Üçyüzonda gelmiş idim cihana” diyor. 1894’te Sivrialan köyünde anası koyun sağmaya giderken, doğurmuş Veysel’i. Göbeğini de kendisi kesmiş, bir çaputa sarıp yürüye yürüye köye dönmüş.
()
Sağlık Meridyeni :  Horlamayı hafife almayın -  Dr. İsmail  Maraş
Hani duymuşsunuzdur, “uyku yarı ölüm” derler... Cahit Sıtkı’nın, “Neylersin ölüm herkesin başında. Uyudun uyanamadın olacak. Kim bilir nerde, nasıl, kaç yaşında? Bir namazlık saltanatın olacak, Taht misali o musalla taşında.” Dediği gibi... Allah göstermesin, normal hayatında hiçbir şeyi olmadığı halde, uykuda iken bir daha uyanmayan insanların ölümü, bir gerçeği ortaya koyuyor.
()
Ünlem ! :  Kurnazlar iş başında -  Asuman Özdemir
Bu ay ki yazımı Musul ve Kerkük üzerine hazırlarken, Necip Türk Milletim 28 Mart’ta yaptığı seçim sonucu kendi kaderini tayin ederken, bana da tarihin sayfalarına bir daha dönüş yaptırarak beni öykücü ablaya çevirdi. Kıssadan hisse deyip başlayalım.
()
Düşün/ce :  Büyük Ortadoğu Projesi, neyin nesi? -  Olcay Yazıcı
Alan olarak Pakistan, Afganistan, İran, Türkiye ve toplam 22 Arap/İslâm ülkesini kapsayan “Büyük Ortadoğu” Projesinin özü, sözde “insan hakları, demokratikleştirme, hür basın, piyasa ekonomisini muhtevi, siyasî, sosyal ve ekonomik bir sistem oluşturmak”mış. Çıplak gözle-ya da Batı gözlüğüyle-baktığınızda, ne kadar masum, ne kadar insanî ve ne kadar çağdaş bir proje diyesiniz geliyor. Oysa sıralanan ışıltılı kavramlar, avı yakalamak ve sinsi maksadı “sosyal bir sisle” kamufle etmek için uydurulmuş tuzak kelimelerdir. Asıl hedef, Ortadoğu’da küresel hegemonyaya ve tabii ki, İsrail’e ‘hayat ve hükümranlık alanı açmaktır.’

()
Şiir :  Yaydık Elhamdülillah -  Orhan Seyfi Şirin
Orhan Seyfi ŞİRİN
()
Gerçek :  Yolun Başında -  Özdemir Özsoy
Bir toplumun ayakta kalabilmesi için düzenli ve sağlıklı bir şekilde gelişmesi gerekir. Durmak olmaz. Yavaşlamak bile bazen yanlış olur. Sanılır ki “denge” yalnızca statik bir kavramdır. Bu yanılgı, durağanlığın ve dolaylı olarak zihin tembelliğinin nedeni olmaktadır. Sonunda toplumlar bu yüzden, yönlendirebilecek hale gelirler. Hareket halinde olmadan kurulan bir denge sağlam değildir, güvenli değildir.
()
Tarih Bilinci :  Fişlemek, Fişlenmek -  Rasim Giresunlu
Mart ayı boyunca kartelci, Tayyipci ve de yiyici medya, bol bol fiş muhabbeti yaptı...Ne fişiydi bu? Birisinin pirize takıp unuttuğu ütünün kızgın fişi miydi? Yoksa KDV fişi miydi? Belki de bu ülkede bazı şeyler, tam anlamıyla ma-fişti de, bu malum adamlar, fiş fiş diye, ötüp duruyorlardı...Bu fiş elle tutulur, gözle görülür ve de yenilir içilir türden bir şey miydi? Anladığımıza göre, birilerinin bağırtısı o kadar sesli geliyordu ki, öyleyse bu fiş, başka bir fişti... Bu fişin içinde, başka bir iş vardı...Neydi bu iş? Tek kelimeyle: Korku!....
()
Reymanca :  Keresteler ve Kalaslar -  Reyman Eray
Bir “orman ürünü” olan kerestenin salt inşaat alanlarında bulunduğunu sananlar, fena biçimde yanılır. Kentin ta göbeğinde, ana caddelerde, trafikte, son zamanlarda seçkin lokallerde boy gösteren keresteler, omuzumuza çarpmadan yürüyemez; cep telefonu, onun için “el telefonu”dur; Elinden hiç eksik etmez. Her sessiz ortamda bağıra-çağıra konuşmaktan patolojik ve kırolojik bir tat alır. Telefonu en çok trafikte ve bir eli direksiyondayken kullanır. Direksiyon başındaki kalasın karakteristik özelliklerinden biri de, yayaların üzerine çamur sıçratmaktır.
()
Kuşbakışı :  Denktaş’a çirkin tuzak -  Şahin Zenginal
Kıbrıs’ta tarihi bir dönemece girildi. Ancak halkın büyük çoğunluğu Kıbrıs Türkleri’nin götürülmek istendiği felâketin farkında değil. Bir kısım medyaya ve iktidar yandaşlarına bakılırsa Kıbrıs’ta tarihi bir başarı kazanıldı. Sanki işgal kuvvetlerini yurttan kovduk, Kurtuluş Savaşı’ndan bile büyük başarı kazandık Kıbrıs’ta. Öyle bir hava estiriliyor.
()
Serbest Atış :  Aslında ne oldu -  Tuncay Yıldız
Nihayet yerel seçimler oldu. Sandıktan genelde beklendik, bazı yerlerde ise şaşırtan sonuçlar çıktı. CHP lideri Deniz Baykal’ın memleketi Antalya, Celal Doğan’la özdeşleşen Gaziantep ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin seçim bölgesi Osmaniye AKP’ye evet dedi. AKP Türkiye genelinde 57 ilin başkanlığını ele geçirerek % 41,6 lık oy oranı ile birinci parti oldu. CHP ise 9 ilin başkanlığını kazanabildi ve % 18,2 lik oy oranı ile ikinci parti olabildi.
()
Hedef :  Ülkemin karanlık aydınlarına -  Ünal  Bolat
Nereden aydınlandıkları bilinmeyen bu ülkenin beyni karanlık aydınları, AB ve Kıbrıs konusunda yaşanan gelişmeleri, tekdüze bir mantıkla değerlendirip, arzuladıkları sonuca adım adım yaklaşmanın sevinciyle zafer sarhoşluğuna kapılmaya başladılar. Bu nasıl bir şeydi ki, Dünya tarihinde belki ilk defa kendi ülkesinin ekmeği suyuyla beslenen ama meçhul yerlerden aydınlanan bir kısım karanlık yüzler, kendi ülkesine karşı zafer kazanmanın sarhoşluğunu yaşıyor.
()
Yakın Takip :  Anket mi? istemem kalsın -  Dr. Ünal Metin
Türkiye garip bir ülke haline getirildi. Bu iş bilinçli bir şekilde, adım adım uygulanarak yapıldı. İnsanımız hayret edilecek bir tarzda tepkisiz, adam sendeci, ufuksuz, her söylenene kanan bir robota çevrildi. Türkiye’de yayınlanan gazeteler ve televizyon kanalları insanımızın bu hale getirilmesinde baş sorumludur. 3 Kasım seçimlerinden sonra iktidarın kuyruğuna bağlanmış medya toplumu yanlış bilgilendirerek bu gidişe çanak tutmuştur. Türkiye’de et’in kilosunun fiyatı bir sene içinde % 50, meyve ve sebzenin % 100, yumurtanın % 100 artmasına rağmen enflasyon % 15’lerde gösterilmektedir. Esnaf siftahsız dükkan kaparken, iş adamı senetini çekini ödeyemezken piyasa güllük gülistanlık gösterilmektedir.

()
Zekice :  Aydınlar Ocağı -  Zeki Hacı ibrahimoğlu
34. Çalışma yılını tamamlayan Aydınlar Ocağı Türkiye’yi yakından ilgilendiren iç ve dış gelişmelere, kültürel konulara faaliyetlerinde yer vermektedir.Yurt içinde ve yurt dışında 35 i bulan diğer ocaklar ile ve genel merkez durumundaki İstanbul Aydınlar Ocağı ülke gündemindeki konularla ilgilenmektedir. Düzenlemiş olduğu konferans ve panellerle İstanbul içinde ve dışında büyük ilgi görmektedir. Aydınlar Ocağı, ülke çıkarları ve milli kültürümüz doğrultusunda düşünenleri ve araştıranları bilgilendirmek ve kamuoyu yaratmakla uğraştığı gibi sayıları 40’ı aşan yayın faaliyetlerini de sürdürmektedir.
()
Aykırı Bakış :  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’e Açık Mektup -  Dr. Yusuf Gedikli
Sayın Başkanım! Bu yazıyı yazmak için 5 Nisan 2004 günü toplanan MGK’nın sonuç bildirisini bekledik. Son umudumuz ve güvenimiz orduya, yani size idi. Ancak kuruldan çıka çıka “biz anlaşmanın menfi yönlerini söyledik, siyasi sorumluluk hükümetindir” mealinde bir bildiri çıktı. Bununla da bütün umudumuz, güvenimiz tuzla buz oldu. Artık hiç bir şeye güvenemiyoruz. Biliyoruz, MGK kararları tavsiye niteliğindedir. Ancak gönül ister ki irtica konusundaki tavsiyeler ne kadar takip ediliyorsa, Kıbrıs mevzuunda da meselenin peşi öyle takip edilsin. Ama öyle olacağı maalesef şüpheli, çok şüphelidir.
()
Azerbaycan Haber :  Bütün bir CAN olalım... -  Orhan Hasanoğlu
Rusya’nın Ermenilerle tarih boyunca beraber olup daima değişmeyecek olan Ermeni Türk düşmanlığında oynanan planlı ve projeli oyunları günümüze kadar sürmektedir. Günümüz yaşananlarından fazla uzaklaşmadan,uzun tarihlere inmeden hatırlatmak istiyorum ki, daha 1988-yılından başlayan,1990-yıllarından itibaren aktif hale getirilen Azerbaycan’ın başkenti Bakü’den başlayarak harekete keçen Rus ve Ermeniler’den ibaret olan askerler bu şehirden başlayarak kan ve faciaya start verdiler.
()
Tutanak :  Çerkezce talebi -  Hüseyin Özbek
23 Aralık 2003 tarihli Vatan Gazetesi’nde manşetten verilen haberin başlığı: ÇERKEZCE TALEBİ. Başlığın altında daha küçük puntolarla yazı şu şekilde devam ediyor: “ Çerkezler birleşti, ana dillerinde eğitim, yayın hakkı ve çocuklarına Çerkezce isim koymak istiyorlar. 36 Kafkas derneğinin birleşerek oluşturduğu Kafkas Federasyonu toplandı. Açılış konuşması Çerkezce yapıldı.
()

*

Haberler


TSE Basın Ödülleri -  Ufuk Ötesi
Türk Standardları Enstitüsü Basın Ödülleri İstanbul Ceylan Intercontinental Otel'de yapılan bir törenle sahiplerini buldu. Törene İstanbul Valisi Muammer Güler, TOBB Başkanı Rifat Hisarciklıoğlu, TSE Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Malatyalı, İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Basmacı, Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanı/ Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halim Mete, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Tülümen, TSE Yönetim Kurulu Üyeleri Arif Parmaksız, Adnan Delikurt, Hasan Ali Kilci, TSE Genel Sekreteri Asım Dinç, Genel Sekreter Yardımcısı Osman Katipoğlu, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.
()
KIBRIS BAYRAK İSTİYOR -  Ufuk Ötesi
KKTC’de referandumda devletin feshine, bayrağın inmesine hayır diyecek vatanseverler dosta düşmana nâm olsun diye şimdiden ev ve işyerlerini, sokak ve mahallelerini Türk bayrakları ile donatmaya başlamışlardır.
()
“Milli tepkimizi ortaya koyacağız” -  Ufuk Ötesi
‘Dil’de, fikir’de, iş’te birlik’ için Türk Milleti’ne karşı sürgün ve soykırımı engellemek için Gaspıralı Çalışma Grubu kuruldu.
()
Onlar susuyor -  Ufuk Ötesi
Zabıta memuru olarak yazdığı şiirlerle tanınan şair İsmail Altınışık, Cumhuriyet Eğitim Müzesi’nde “Onlar Susuyor” adlı şiir sergisi açtı.
()
Talepler Siyasi Ve Bölücü Amaçlı -  Ufuk Ötesi
AB’den destek alarak isim değişikliği için mahkemelere koşan işbirlikçilere ağır tokat: Türkiye’yi bölmek amacıyla yurtdışı ve yurtiçinde organize edilip, mütareke medyasının da desteğiyle yapılan “kürtçe” isim talebi yüce Türk adaleti tarafından bir bir geri çevriliyor. Mahkemeler kararlarında; isim değişikliğinin kanunda belirtilen hakları içermediği gibi, Türkiye’yi etnik olarak bölmeyi hedeflediği vurgulanıyor.
()
Elçibey: Vatan’ın yavrusu olmaz -  Ufuk Ötesi
Yıl 1999 Yer Azerbaycan’ın başkenti Bakü. SSCB henüz dağılmamıştı. Merhum Ebulfez Elçibey, Azerbaycan’ın bağımsızlığı için tüm gücüyle çalışıyordu. Azerbaycan Türkleri özgürlük için başlattıkları mücadelede çıkan çatışmada çok sayıda şehit vermişti, başta Bakü olmak üzere tüm Azerbaycan yasa bürünmüştü. İşte Azerbaycan’ı ziyaretim o döneme rastladı. Türkiye, tarihinde ilk defa Bakü’de fuar açıyordu. Alaattin Demirtaş
()
Türk’ün yenilmezliğinin adı Çanakkale -  Ufuk Ötesi
Türk milletinin “Çanakkale Geçilmez” kararlılığını bütün dünyaya haykıran Çanakkale Deniz Zaferi’nin 89. yıldönümü törenlerle kutlandı. Her sene törenlere katılmayı gelenek haline getiren Kastamonu Dernekler Platformu gösterileriyle törene ayrı bir renk kattı.
()
Atlı Yiğidin Oyunu Cirit -  Ufuk Ötesi
Türk kültüründe at tartışılmaz bir öneme sahip. Eski tarihlerde at en başta bir ulaşım aracı olarak kullanılmakla beraber, etinden ve sütünden de faydalanılırdı. Bilindiği gibi at sütünden milli içeceğimiz olan kımız yapılmaktadır. TRT’de milli kültürümüze katkılarını çeşitli programlarla sürdürüyor. “Atlı Yiğidin Oyunu Cirit”te bunlardan birisi. Bu belgeselin yönetmeni Burhanettin Keteci ile belgesel hakkında bir söyleşi yaptık. Röportaj:Yücel VELİOĞLU
()

2008


OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

2007


OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

2006


OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

2005


OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

2004


OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

2003


OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

2002


NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

 

 Sayı :79

 KÜNYE
 
 ARŞİV
 
 ABONELİK
 
 REKLAM
 
 
  YAZARLAR
 Ali Arif Esatgil
Bayrak gibi yaşamak...
 Alptekin Cevherli
En zor yazım…
 Doç. Dr. Fethi Gedikli
Şimşek gibi çakıp geçen ülkücü
 Dr. Yusuf Gedikli
Sevgili Kemalciğim, candaşım, kardaşım, arkadaşım…
 Kemal Çapraz
Son söz...
 Olcay Yazıcı
Asil Neslin Son Temsilcisi: Kemâl Çapraz
 Bayram Akcan
“BOZKURT” Kemal ÇAPRAZ
 Aydil Erol
Bu çapraz, kimin çaprazı?!!
 Şahin Zenginal
Sensiz hayat zor olacak
 Ünal  Bolat
Sevdiğini Türk için seven Alperen
 Hayri Ataş
“YA BÖYLE ÖLÜM DEĞİL Mİ ERKEN”
 Mehmet Türker
Türk Dünyasının dervişi
 Mehmet Nuri Yardım
Kemal Çapraz diye bir kahraman
 Prof Dr. Ali Osman Özcan
Ufuk Ötesinde Çapraz Ateş
 Orhan Seyfi Şirin
Çapraz doğuştan ‘Reis’ti
 Rasim Ekşi
Kardeşim Kemal’in Vasiyeti
 Dr. Orhan  Gedikli
Sevgili Kemal Kardeşimin Ardından
 Özdemir Özsoy
Seni unutamayız
 Dr. Ünal Metin
“Ufuk Ötesi” yaşıyor
 Aybars Fırat
Kastamonu Beyefendisi
 Süleyman Özkonuk
Öteki Ufuk
 Coşkun Çokyiğit
Kemal Çapraz “Tek Ağaç”lardandı
 Zeki Hacı ibrahimoğlu
30 yıllık dostumdu
 Baki Günay
Kırım Meclisinde Kemal Çapraz sesleri
 Ahmet Tüzün
İz Bırakan
 Cem  Sökmen
Metropoldeki dâvâ adamı: Kemal Çapraz
 Hüseyin Özbek
Kemal Bey
 Asuman Özdemir
Sermayeye kurban gittin…
           
       
 
   

Karahan 2002