Kasım 2008

Ö T E S İ

 

19.03.2024 



2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002


ARŞİV : Aralık - 2003

 
 

Köşe Yazıları


Çapraz Ateş :  Bombalar kime atıldı -  Kemal Çapraz
İstanbullu 20 Kasım sabahı bomba sesleriyle sarsıldı. Görüntüde saldırılar sinagoglara idi ama gerçek manada saldırı bana göre Türkiye’ye idi. Çünkü o tarih Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 20. yılı kutlamalarının yapıldığı günlere rastlamaktadır. Kıbrıs’ta büyük törenler yapılmaktadır. Bütün dünya var gücüyle Kıbrıs’ı elimizden almaya çalışırken biz Kıbrıs’ta net tavrımızı bir kez daha ortaya koymuş ve geri adım atmayacağımızı dünyaya ilan etmiştik. Hafızalarımızı biraz yoklarsak, 1974 Barış Harekatı’ndan hemen sonra da Türkiye bir terör ortamına sürüklenmiş
()
Köşe Taşı :  Modern olmayan Homo Turkus -  Prof Dr. Ali Osman Özcan
Benzer olanları birbirinden ayırarak, başkalarını ön plana çıkarmaya çalışanların, ara bozucuların cirit attığı bir dünyada yaşıyoruz. Benzer olanlar arasına farklılık tohumu ekerek, çıkar stratejisi uygulayanların niyetlerini sorgulamak da aklımıza gelmiyor. Toplumsal bilince damgasını vuran olay ve olgular arasına farklılık tohumu ile yaklaşıp toplumsal uyumun kuyusunu kazanları da görmezlikten geliyoruz. Farklılık kuyusunu kazdıranlar milletimizi ayakta tutan geleneksel destek sistemlerimizi zayıflatmak için, her fırsatı değerlendirme peşinde olacaklardır.
()
Sözün Özü :  İtleri salmışlar, taşları bağlamışlar -  Alptekin Cevherli
Türkiye’nin etrafında giderek daraltılan bir çember olduğu ve eğer bunu millet olarak kırmazsak pek yakın bir zamanda bizi dayanılmaz biçimde sıkmaya başlayacağı artık görülüyor. Türk Milleti’ni oluşturan fertlerin tek tek silkinip etrafına bir bakınması ve öz eleştiri yapması vakti gelmiş de, geçmektedir.
()
Ünlem ! :  Arife tarif mi gerek? -  Asuman Özdemir
Bu sefer 80-100 yıl öncesinden değil; sadece 43 yıl öncesinden ayni ile vakidir ki diyorum. 27 Mayıs 1960 ihtilâli yapılmış, ordu tüm devlet kurumlarına yerleşmeye başlamıştır. İçişleri Bakanlığına giden subaylar ayrı bir odada, ayrı bir büroda çalışan Amerikalıları görürler. Bu duruma anlam veremez, bakanlığın Türk mensuplarından bilgi isterler. El cevap: -Biz komünizmle mücadele için iş birliği yapıyoruz. Burada ki Amerikalılar da, onlarla bizim aramızdaki işbirliğinin koordinasyonunu yapıyorlar.
()
Göğe Merdiven :  Çelik çomak müsabakaları -  Aybars Fırat
Gazetemizin geçtiğimiz sayısında yayınlanan "Bir Kavramlaştırma Denemesi" başlıklı yazımda, bugün için, değerlendirmediğimiz bir değerimizi işlemeye çalışacağımı haber vermiştim. Hatta, zenginlerimize bir çağrıda bulunmuş ve bu yazımı okumalarını salık vermiştim. Gündemin süratle değişmesine, terör olaylarına bakmayarak verdiğim sözü tutacağım.
()
Bamteli :  Türk Kadını ( 1 ) -  Aydil Erol
Analarımız... Bacılarımız... Kadınlarımız... Kızlarımız... Kadın eştir, evdeştir. Erkeğine yoldaştır. Sevgilidir, kardeştir. Anadır, bacıdır. Dertlerin ilâcı, gönüllerin mîrâcı, başların tacıdır. “Koşa badem sığmayan dar ağızlı”dır. Alma yanaklı, kiraz dudaklı, ceylân gözlüdür. Şirin sözlü, gül yüzlü, melek yaratılışlıdır.Türk’ün gözünde kadının yeri öylesine kutlu, öylesine uludur. Bunun içindir ki, yarlıklar “Kağan ve Katun buyuruyor ki:....” diye başlar ve Katun’un adı anılmayanlar geçersiz sayılır...
()
Net P@no :  İlk Uydumuz BİLSAT Uzayda -  Baki Günay
129 kg ağırlığındaki BİLSAT Uydusu, uluslararası bir girişim olan, Afet İzleme Takımuydu Sistemi'nde (Disaster Monitoring Constellation) de yer alacak TÜBİTAK - BİLTEN tarafından teknoloji transferi ile gerçekleşen ve ilk Türk gözetleme uydusu özelliğini taşıyan BİLSAT adlı uydu Dünyadan 686 km yükseklikteki yörüngesine yerleştirildi.
()
Gezi :  Derya üzerine yapılan camii : Kılıç Ali Paşa -  Banu Erkmen
Galata, surlarının bittiği yerde başlayan ufacık bir meydan. İstanbul’un en eski meydanı olup da, bu kadar eseri, farklı yaşam tarzlarını, gerek geçmişte gerekse şimdilerde içinde aynı zamanda barındıran başka bir meydanı Türkiye’yi gezseniz bulamazsınız. Yabancıların deyimi ile “Pera” sınırları içinde hem olan hem olamayan bu semt ve meydanı günümüzde nargile kahvehaneleri ile anmak biraz abes oluyor.
()
Pusula :  Bartholomeos’un amacı -  Bayram Akcan
İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos’un, hiç beklenmedik bir anda Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ü ziyaretiyle Heybeliada Ruhban okulu meselesi ülke gündemine geldi. Okulla birlikte Rum Patriğinin ekümenlik sevdası da tartışıldı. Birilerinin bu çok önemli mesele üzerinde durmaması, bu meselenin Sevr’in bir parçası olmasından dolayı mıdır, bilinmez!
()
Ölçü :  Ayağa düşen kültür -  Cem  Sökmen
Kitlenin psikolojisini çözmek ve bundan emin olmak... İnsanların hangi davranışı neye dayanarak yaptığı üzerinde biraz düşünmeye çalıştığımızda yaşanan zafiyetin boyutlarını anlamaya başlarız. Televizyondan ve popüler malzemeden uzaklaşmak insanın kendine gelmesi, kendini bulması için çok mühim bir tavır olarak gözüküyor. Popüler kültür malzemesinden uzak kalma tavrını gösteremeyenler popüler kültür malzemesinin taşıyıcılığını yapıyorlar. Bunun yaygınlaşması yüzeyselliğin hayat tarzı haline gelmesine ve daha kötüsü içinde bulunulan basitliğin fark edilememesine yol açıyor. Yüzeysellik yönlendirilmekten ayrılamaz ve biz bu zamanlarda mecburi kültür değişmesinin bizi dayanak noktası bırakmayacak şekilde kucağına ittiği bir kültür şokunu, kimlik bunalımını yaşıyoruz.
()
Evrak-ı Perişandan :  Teröre ad mı istiyorsunuz -  Doç. Dr. Fethi Gedikli
Kasım ayının yarısından sonra İstanbul’da meydana gelen iki ikiz terör eylemi, ülkemizin karşılaştığı bugüne kadar ki en ciddi meydan okumalardan birini oluşturuyor. Bu aynı zamanda küresel tedhişin ulaştığı yeni bir aşamayı işaret ediyor. Bu korkunç saldırıları şu veya bu şekilde haklı görmek ve göstermek mümkün değildir. Bunları şiddetle kınadığımızı belirtmek borcundayız; insanlık da Müslümanlık da bunu gerektirir. Hiç bir düşünce, ülkü masum insanların ölümünü meşrulaştıramaz. Bu bakımdan, kime yönelirse yönelsin, hangi dinden, soydan insanları hedeflerse hedeflesin hiç tereddüt etmeden her türlü tedhiş eylemini ve İstanbul’da yapılan bu son terör eylemlerini şiddetle kınıyoruz.
()
Dilek / çe :  En iyi Türk, ölü Türk müdür? -  Hüseyin Mümtaz
Sanki üzerlerine vazifeymiş gibi, Akepe’nin bütün “kurmay kadrosu” fırsat bulduğu en ufak bir zaman aralığında Türk ve Türklük üzerine ahkâm kesmeyi pek seviyor. Uzmanlık alanları olmadığı bir konuda bu anlamsız ısrar neden? Yoksa onlarca, ısrarın özel bir anlamı mı var? İstanbul’daki sinagog saldırılarıyla Millî Eğitim Bakanı Çelik’in “Andımız” polemiği aynı zamana denk geldi. Bunlar hep “yanlış anlaşılıyorlar”. Bir gün önce söylediklerini, tepki görünce ertesi gün “tevil” yoluna gidiyorlar.
()
- :  Geleceğimizi aydınlatanlar: Öğretmenlerimiz -  Ahmet Özdemir
“Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum Bütün çiçeklerini getirin buraya, Öğrencilerimi getirin, getirin buraya, Kaya diplerinde açmış çiğdemlere benzer Bütün köy çocuklarını getirin buraya, Son bir ders vereceğim onlara, Son şarkımı söyleyeceğim, Getirin, getirin...ve sonra öleceğim.” Köy öğretmeni Şefik Sınık böyle diyordu.
()
Sağlık Meridyeni :  Boyun omuz ve sırt ağrıları -  Dr. İsmail  Maraş
Değerli okuyucular bu yazımızda sizlere, uzun zamandan beri devam eden boyun omuz ve sırt ağrılarının sebep sonuç ve tedavisi hakkında bilgi sunmaya çalışacağız. Eğer boyun omuz ve sırt ağrılarımız yeni başlamış ve beraberinde baş dönmesi, halsizlik, iştahsızlık vs gibi akut veya iltihabi bir şikayetle birlikte ortaya çıkmış ise, bu ağrılar ve gerisinde yatan rahatsızlığın sebebini gerekli teşhis tahlil ve tetkiklerle bulmak gerekir. Bizim bu yazımızın konusu, uzun zamandan beri var olan ve birçok kez yaptırılmış tahlil, tetkik, röntgen ve hatta MR filmlerine rağmen ciddi bir sonuç elde edilememiş, ama buna rağmen geçmek bilmeyen boyun omuz ve sırt ağrılarıdır...
()
Geniş Açı :  Savaş ihracı -  Ali Arif Esatgil
İstanbul’da, iki sinagog ile İngiltere Başkonsolosluğu ve HSBC Genel Müdürlüğü’ne yönelik eylemler, aslında iki yıldır gündemde olan bir tartışmayı yeniden alevlendirdi: Dünya İslamî bir terörle karşı karşıya mı kalıyor? Saldırıları El-Kaide adlı örgütün üstlenmesi, intihar eylemlerini gerçekleştirenlerin ilişkileri, bağlantıları, kimileri için sorunun cevabı sayıldı... Buradan yola çıkanlar “Evet, dünya İslami bir terörün tehdidi altında” diyerek, kestirip attılar...
()
Sanal Esaret :  Sinagog baskını ve tarih şuuru -  Kemal Çiftçi
Sinagog patlaması kim tarafından organize edildi? Burada rol alan kişiler kimlerdi, hangi örgüt adına çalışıyorlardı? Bütün bunların hiç önemi yok. Zira biz bu detaylarla oyalanırken birileri “cambaza bak” diyerek malı götürüyor. Asıl mesele bu tuzağa düşmeden gerçekleri görmek.
()
Düşün/ce :  Maddenin ihtişamı ya da mermerde insan kanı... -  Olcay Yazıcı
Yatırımı taşa-toprağa, çeliğe-demire, mermere-granite değil de, insana yapsaydınız, şimdi oturup bu sefil fotoğraf karşısında üzülmez, böyle canhıraş çığlık atıp yas tutmazdınız. Kaç kere söyledik, kaç kere daha söylememiz gerekiyor bilmiyorum: İnsan merkezli olmayan hiçbir hareket ne sizin, ne de toplumun kurtuluşu olabilir. Erdemsiz, merhametsiz insanın nasıl canavara dönüştüğünü milyonlarca defa gördünüz, görüyorsunuz; ne yazık ki, böyle giderse yaşadıkça göreceksiniz.
()
Şiir :  Üstüme Üstüme Geldi Bu Şehir -  Orhan Seyfi Şirin
Orhan Seyfi ŞİRİN
()
Gerçek :  İşin kolayın tutalım -  Özdemir Özsoy
Medeniyetlerin çatışması konusundaki teoriler, dile getirilmesi bile hoş karşılanmayan görüşler olarak, asırlar boyunca bir kenara itile, gelmişti. Ne zaman ki çağdaş emperyalizmin düzenbazları “Küreselleşme” adı altında yeni bir “şartlı refleks” harekâtına giriştiler, hemen böyle bir kitle savaşının kaçınılmazlığını savunan düşünürler ve yazarlar öne çıktılar. Elbette ki bunun ardından konuyla ilgili tezler üzerindeki tartışmalar furyası başlayacaktı. Yoksa sosyete ! dışında kalmak kaçınılmaz olurdu. İlgili eserleri ve onların yazarlarını tanıyamamış olmak büyük bir eksiklik olarak kabul edilmekteydi. Aksine bunları benimsemek aydın olmanın vazgeçilmez koşulu idi. Asıl amaçlarını, mesajlarını anlayıp analiz etmek değil de yalnızca benimsemek...
()
Reymanca :  “Yiyicilik” Kültürü -  Reyman Eray
TRT’nin “ülkenin tek televizyon kanalı” olduğu yıllarda, şimdi emekli olan (ya da emekli olamadan kovulan) kimi program yapımcısı, birini televizyona çıkarıp ünlendirmeden önce pazarlığa otururdu... Büyük plak firmaları bunları zaten “maaşa bağladıkları” için, bu firmalara bağlı sanatçılar için sorun yoktu! Çanlar “bağımsız sanatçılar” için çalmaktaydı... Yapımcılar önce yemeğe götürülecek; yenecek, içilecek ve “iş” bağlanacaktı... “Racon” böyleydi !.. Bu duruma başkaldıran şarkıcılar, bir daha TRT yüzü görmedi; sönüp gitti...
()
Kuşbakışı :  Annan değil, Rum plânı -  Şahin Zenginal
Avrupa Birliği sevdası bazı kesimlerin gözünü iyice kararttı. Avrupa Birliği’ne girmek uğruna her şeyi göze almışlar. Türkiye için hayati önem taşıyan konularda taviz vermek, hatta birçok milli davadan vazgeçmek de dahil. Ver kurtul, sat kurtul, yap kurtul… Kıbrıs’ı verip kurtulalım! Devletin elinde ne varsa satıp kurtulalım! Avrupa Birliği ne istiyorsa, Türkiye’nin aleyhinde bile olsa, yapıp kurtulalım! Niçin, Avrupa Birliği için… Peki bunun karşılığında Avrupa Birliği ne yapıyor? Önce sırtımızı sıvazlıyor, sonra yeni emirler veriyor…
()
Hedef :  Kalem, paraya satılır mı? -  Ünal  Bolat
Basın Birliğimiz, yerinde ve zamanında aldığı şık bir kararla yılın diplomasi ödülünü Rauf Denktaş’a verdi. Ödül töreninde Basın Birliği Başkanı Kemal Çapraz’ın yaptığı kısa ama anlamlı konuşma, bir gazeteci olarak ülkemizde basının geldiği acınacak noktayı işaret etmesi bakımından çok önemliydi.
()
Yakın Takip :  Bir seçimin önünden; bir seçimin ardından -  Dr. Ünal Metin
200 bin insan 300 milyon insan için sandığa oylarını atacaklar. Kıbrıs'ta seçim var. 200 bin insan kararını verecek. Ya " Bağımsızlık benim karakterimdir " diyen o büyük önderin kanından geldiklerini cihana haykıracaklar ya da ...
()
Aykırı Bakış :  Devlet vatandaşına nasıl bakıyor? -  Dr. Yusuf Gedikli
Osmanlı devleti merkeziyetçi bir devletti ve sürekli isyan eden vatandaşının baş kaldırısını tabii olarak şiddet ve kuvvetle ezmişti. Devletin yumruğunu asırlar boyunca bir şiddet ve kuvvet alameti olarak sürekli vatandaşının başında tutması, Türk insanının inisiyatif (düşünüş ve teşebbüs) gücünü öldürmüştü. Askerlik, memurluk, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan Türk milleti zanaatkârlığı hor görmüş, sevmediği için ticaret ve sanayide bir varlık gösterememiş, ticaret ve sanayi burjuvazisinden yoksun kalmıştı. Dolayısıyla tabandan gelecek bir kuvvet, bir baskı veya talep de söz konusu değildi.
()
Zekice :  İstanbul Adliyesinin işgal girişimi -  Zeki Hacı ibrahimoğlu
İstanbul Adliyesi Türkiye’nin en büyük adliyesidir. Bu adliye PKK terör örgütü militanlarınca işgal edilmiş ve adliyede çalışan memurlar, mahkemede görev yapan hakimler, avukatlar rehin alınmıştır. Adliyenin penceresinden caddeye doğru astıkları kırmızı bez afişte de “İmralı kapatılsın” , “Apo’ya özgürlük” yazılmıştır.
()
İnebolu Haber :  İnebolu’da yoksullara hizmet -  Celal Bekiroğlu
İnebolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yoksul vatandaşlara yaptığı yardımlarını hızlandırarak sürdürüyor. İnebolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Kaymakam Orhan Mardinli yaptığı açıklamada, yardımların merkez köylerdeki gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını kaydetti. Hedeflerinin gerçek ihtiyaç sahiplerini bulup yardımları ihtiyacı olanlara ulaştırmak olduğunu belirten Mardinli, bu amaçla köylerde muhtar, öğretmen ve imamdan oluşan bir komisyon tarafından envanter çalışmasıyla isim listelerinin oluşturulduğunu söyledi.
()
Tutanak :  Estetikli Frankeştaynlar -  Hüseyin Özbek
Okurlarımız bilirler: Laboratuvar ortamında bilim adamı yapay bir insan üretir. Fiziki görünümü korkunç olan bu yaratık başlangıçta efendisinin denetimindedir. Onun istemleri doğrultusunda davranır. Ama bir aşamadan sonra yaratıcısının kontrolünden çıkar. Efendisi ve diğerlerinin kabusuna dönüşür. Sinemanın siyah-beyaz döneminden tutun da, günümüzün son teknolojisinin kullananına kadar kim bilir kaç filmin konusu olmuştur Frankeştayn.
()

*

Haberler


Şehriyar 15. ölüm yıl dönümünde anıldı -  Ufuk Ötesi
Türkçe ve Farsça yazdığı şiirlerle büyük bir üne sahip olan Muhammed Hüseyin Şehriyar, 15. ölüm yıldönümünde Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen bir toplantıyla anıldı.
()
Bir Gizem... Bir Tuğçe... -  Ufuk Ötesi
Gizem Alkan, Saint Benoit Fransız Lisesi sınıflarını her yıl “teşekkür”le geçiyor; halk oyunlarını ve voleybolu da dersleriyle birlikte yürütüyor... Tuğçe Aysu Kadıköy Anadolu Lisesi Hazırlık 2’de. Voleybolun yanı sıra tiyatroyla ilgileniyor ve okulun tiyatro kolunda görevli. Reyman ERAY
()
Örnek kelimesinin Ermenice değil, Türkçe olduğu ispat edildi -  Ufuk Ötesi
Örnek kelimesinin Ermenice değil, özbeöz Türkçe olduğu, Türkçe örinmek fiiline –ek ekinin ilavesiyle türediği açıklandı. Yazarlarımızdan Dr. Yusuf Gedikli, Türk Dili dergisinin eylül 2003 tarihli sayısında Hasan Eren, Hikmet İlaydın ve başka kaynaklara dayanarak örnek kelimesinin kesinlikle örmek fiilinin edilgen çatısı olan örinek fiilinden türediğini ortaya koydu ve Ermeniceye Türkçeden geçtiğini ispat etti.
()
Aşk Çemberi -  Ufuk Ötesi
Arthur Schnitzler’in 1921’de Berlin’de sahnelenen “Reigen”(Çember Oyunu) adlı yapıtından yola çıkan David Hare, adını “Blue Room”(Mavi Oda) koyduğu bir oyun yazmış. Gencay Gürün oyunu dilimize kazandırmış ve ortaya Kenterler’e yaraşır bir oyun çıkmış... Reyman ERAY
()
Müdafaa-i Hukuk Ulusal Platformu bağımsızlık bildirisi yayınladı -  Ufuk Ötesi
Türkiye, Yeni Dünya Düzeni’nin tehdidi altında Müdafaa-i Hukuk Ulusal Platformu, 76 il temsilcisinin katıldığı ve iki gün süren toplantıda “Ulusal Egemenlik ve Bağımsızlık Bildirgesi” yayınladı. Ankara Ticaret Odası Salonu’nda yapılan 25-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını Müdafaa-i Hukuk Vakfı Başkanı Emekli Orgeneral Necati Özgen yaptı.
()
Kerem Yılmazer’i yitirdik -  Ufuk Ötesi
Yalnızca örnek bir sanatçı değil, her şeyden önce “örnek bir insan”dı Kerem Yılmazer. “Seslendirme” görevini yapmak üzere NTV stüdyolarına gitmekte olan sanatçı, Levent’teki terörün kurbanlarından biri oldu... Reyman ERAY
()
Klerides’in ağzından Kıbrıs gerçeği -  Ufuk Ötesi
Kıbrıs Rum kesiminin eski lideri Klerides, Kıbrıs’ta Denktaş ve Türkiye’yi masa başında suçlu gösterdiklerini itiraf etti. Klerides, “Kıbrıs müzakerelerinde hiçbir şeyi kabul etmeyerek ve başarısızlığı Türk tarafına ait gösterme taktiği uygulayarak AB üyeliği hedefine ulaştık" diyor
()
Basınımıza Amerikan müdahalesi -  Ufuk Ötesi
Yeni şafak gazetesinde Dış haberler servisinde yayınlanan bir haberden dolayı bizzat Amerika’nın Ankara büyükelçisinin talimatıyla gazeteye kadar gelen ABD'li görevlilerin tehditleri yüzünden serviste çalışan bazı gazeteciler işsiz kalmakla karşı karşıya bulunuyor. Geçen hafta sonu Irak'ın Samarra şehrinde (Bu şehir Türkler için kurulmuştur.) ABD'li askerlerin yaptıkları insanlık dışı vahşeti, bir arkadaşının kendine telefon etmesiyle öğrenen ve bunu www.milliyetci.org sitesinde yayınlayan Mithat ABAKAN'ın haberini alarak isimsiz ve imzasız kullanan Yeni Şafak Gazetesi karıştı. BU NE CÜRRET
()
İzmir, Türk Dünyası Kadınları Derneği -  Ufuk Ötesi
Merkezi Ankara’da olan Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği İzmir Şubesi, açıldı.
()
Basın Birliği Derneği’nin yılın diplomasi ödülü Denktaş’a verildi -  Ufuk Ötesi
Türkiye’yi satacak yürek bende yok KKTC CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ: ''UZLAŞAN ADAM, GÜZEL DİPLOMAT, İYİ DEVLET ADAMI OLABİLMEM İÇİN TÜRKİYE'NİN KIBRIS'TAN ÇIKMASININ İMZASINI VERMEM LAZIMDIR. BENDE BÖYLE KALEM YOK, BENDE BÖYLE EL YOK, BENDE BÖYLE YÜREK YOK''
()
Avrupa’ya İnebolu Elması -  Ufuk Ötesi
Ekonomik alanda büyük atılım gösteren İnebolu, tarım ürünlerinin pazarlanmasında da ayağa kalktı. Bu sene yaşanan meyve bolluğu elmaya da yansıdı ve İnebolu’dan yaklaşık 4 bin ton elma Almanya ve Hollanda’ya ihraç edildi. Celal BEKİROĞLU
()

2008


OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

2007


OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

2006


OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

2005


OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

2004


OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

2003


OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

2002


NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

 

 Sayı :79

 KÜNYE
 
 ARŞİV
 
 ABONELİK
 
 REKLAM
 
 
  YAZARLAR
 Ali Arif Esatgil
Bayrak gibi yaşamak...
 Alptekin Cevherli
En zor yazım…
 Doç. Dr. Fethi Gedikli
Şimşek gibi çakıp geçen ülkücü
 Dr. Yusuf Gedikli
Sevgili Kemalciğim, candaşım, kardaşım, arkadaşım…
 Kemal Çapraz
Son söz...
 Olcay Yazıcı
Asil Neslin Son Temsilcisi: Kemâl Çapraz
 Bayram Akcan
“BOZKURT” Kemal ÇAPRAZ
 Aydil Erol
Bu çapraz, kimin çaprazı?!!
 Şahin Zenginal
Sensiz hayat zor olacak
 Ünal  Bolat
Sevdiğini Türk için seven Alperen
 Hayri Ataş
“YA BÖYLE ÖLÜM DEĞİL Mİ ERKEN”
 Mehmet Türker
Türk Dünyasının dervişi
 Mehmet Nuri Yardım
Kemal Çapraz diye bir kahraman
 Prof Dr. Ali Osman Özcan
Ufuk Ötesinde Çapraz Ateş
 Orhan Seyfi Şirin
Çapraz doğuştan ‘Reis’ti
 Rasim Ekşi
Kardeşim Kemal’in Vasiyeti
 Dr. Orhan  Gedikli
Sevgili Kemal Kardeşimin Ardından
 Özdemir Özsoy
Seni unutamayız
 Dr. Ünal Metin
“Ufuk Ötesi” yaşıyor
 Aybars Fırat
Kastamonu Beyefendisi
 Süleyman Özkonuk
Öteki Ufuk
 Zeki Hacı ibrahimoğlu
30 yıllık dostumdu
 Coşkun Çokyiğit
Kemal Çapraz “Tek Ağaç”lardandı
 Baki Günay
Kırım Meclisinde Kemal Çapraz sesleri
 Ahmet Tüzün
İz Bırakan
 Cem  Sökmen
Metropoldeki dâvâ adamı: Kemal Çapraz
 Hüseyin Özbek
Kemal Bey
 Asuman Özdemir
Sermayeye kurban gittin…
           
       
 
   

Karahan 2002