Kasım 2008

Ö T E S İ

 

19.03.2024 



2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002


ARŞİV : Kasım - 2003

 
 

Köşe Yazıları


Gerçek :  Boğazın iki yakası -  Özdemir Özsoy
Zaman kaybını önleyecek, emniyet ve rahatlık sağlayacak bir toplu ulaşım düzenini uygulamak istediğinizde “peki ama minibüsçüler ne iş yapacak?” gibi akıl ve izandan yoksun bir tepki ile karşılaşırsanız oralarda hiç durmayın, hemen uzaklaşın! Çünkü orada ne tartışacak bir adam vardır ne de tartışılacak bir konu kalmıştır.
()
Köşe Taşı :  Strateji Çiçeği -  Prof Dr. Ali Osman Özcan
Strateji çiçeği, zihinlerde esen rüzgarların sürüklediği bulutlar yüksek dağlara yaklaştığında, şimşekler çakarken açar. O an bütün bilge kişilerin gönülleri mutlulukla dolar. Gözlerinin önünde yepyeni bir dünyanın kapıları açılıverir. Strateji çiçeğine ulaşmak ve onu elde etmek için stratejik bir duruş ve yönelim gerekir. Akıllı kişiler strateji çiçeğinin büyüsüyle neler yapılabileceğini çok iyi bilirler. Strateji çiçeğini şimdiye kadar gören olmadığı halde, başları belaya girenler, uyguladıkları stratejinin zehirli olduğunu, işe yaramadığını görünce, dizlerini dövdüklerinde varlığını hissedebilirler.
()
Sözün Özü :  Yanı başımızdaki görmediğimiz hazine -  Alptekin Cevherli
İnsanoğlu hep uzaktaki hedeflere bakar da yanı başındaki güzellikleri göremez. Sevgili uzaktadır, dostlar uzaktadır, yaşanılacak kentler-semtler uzaktadır, ilim uzaktadır, medeniyet uzaktadır velhasıl yüksek yaşam standartlarını temsil eden ne varsa hep bizden uzak, hatta erişilmesi imkânsız noktalardadır. Ya da bize öyle gelir… Geçen günlerde toplum olarak bilip de görmediğimiz böyle bir değerle tanıştım. Hakkında 1953’ten bu yana “on binden fazla” gazete haberi ve makale yazılmış bulunan Kastamonulu Hüseyin Eroğlu’ndan bahsediyorum. Şimdi bazı Kastamonulu okurlarımın “Ben bu adamı tanıyorum” dediğini duyar gibiyim. Tabii ki tanıyoruz, ama ne kadar?
()
Ünlem ! :  Atatürk ve Denktaş -  Asuman Özdemir
Cumhuriyetimizin 80. yılını idrak ederken en büyük Türk milliyetçisi Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silâh arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Türklük aşkını, milliyetçilik sevdasını, vatan sevgisini, tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyetini bizlere miras bırakanlar, sanırım 80 yıl sonra, bugün yaşananları asla düşünmemişlerdi. Nasıl düşünebilirlerdi ki?
()
Göğe Merdiven :  Bir Kavramlaştırma Denemesi "Geliştirmek, biçim vermek" -  Aybars Fırat
Bugün, milletimizin onca zenginliğine, gelişmiş yönlerine rağmen, hiç ilgilenmediğimiz bir yönünden söz etmek istiyorum. Elimizdeki varlıkları, zenginlikleri değerlendirmek için, mevcut insan, malzeme ve bilgileri elden geçirerek kurumlaştırmaya, yeni biçim vermeye, geliştirmeye çalışmıyoruz. Konuyu kavramlaştırmamız gerekirse; anlatmak istediğimizi tam olarak karşılamasa da, şu kelimeler üzerinde duracağım: Geliştirmek, biçimlendirmek, bir araya getirmek, başını bağlamak, düzenlemek, kurumlaştırmak, kavramlaştırmak, olgunlaştırmak, resmileştirmek.
()
Bamteli :  Alamanya'ya mektup -  Aydil Erol
Adımın biri Oğuz, biri Mustafa Kemal / Irkımın istediği:Ya ölüm, ya istiklâl Ömer Bedrettin Uşaklı ALAMANYA’YA MEKTUP A benim sevgili siyasetli, maskara kıyafetli, candan ciğerden, baldan şekerden tatlı yavrum, Hani kitaplar şöyle yazardı: “Hortum, meteorolojik olaylarla beraber okyanus kıyılarında görülür.” Son zamanlarda neler olduysa oldu, Türkiye’de de görülmeye başladı! Yalnız ne var ki, bu bir başka hortum. Tuhaf bir şey, acayip bir şey. Ne binalar yıkılıyor, ne damlar uçuyor ve ne de ağaçlar sökülüyor.
()
Net P@no :  Artık ‘Bilgi Edinme Hakkımız’ Var -  Baki Günay
Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan "Bilgi Edinme Hakkı Kanun Tasarısı" geçen ay Cumhurbaşkanı tarafından kabul edildi. Artık her vatandaşımız devlet yöneticilerine -Bu iş neden böyle yapıldı bana bu konuda bilgi verin- deme yetkisine kanunen sahip oldu. Memleketimizde her sohbet ortamında mevzu her zaman nasıl olursa olur gelir ve 'Ne olacak bu memleketin hali' konusuna gelinir. Sohbette bulunan her kişi fikrini belirterek bu memleketin yönetimi hakkında bir fikir belirtir.
()
Pusula :  İslâm ve Reform -  Bayram Akcan
Ramazan ayının girmesiyle imana (!) gelen medya bu ramazanda da ortalığı karıştırmak için elinden geleni yapmaya başladı. İslam çağdaşlaşmalı mı? İslam modernleşmeli mi? İslam’da reform yapılmalı mı? Diyerek yine aynı zat-ı muhteremleri çıkardılar televizyonlara. Bu sorular İslam’ı deforme etme maksatlı sorular. Bu saf ve masum gibi görünen isteklerin altında kendi durumları için fetva bulma isteği vardır. Bütün bunlar, İslam’a uymayanların İslam’ı kendilerine uydurma isteğinin bir neticesidir.
()
Evrak-ı Perişandan :  Türkçe yavan bir dil midir? -  Doç. Dr. Fethi Gedikli
Bu da nereden çıktı dediğinizi duyar gibiyim. Ne var ki aramızda az da olsa böyle bir batıl inanca sahip olanların bulunduğu anlaşılıyor. Geçenlerde “Radikal İki”de (Çağrı Öztürk, “To be gıcık in Turkey”, 19.10.2003, s. 5) böyle bir inancı dillendiren bir yazı okuduğumda, ne yalan söyleyeyim, hadsiz ölçüde canımın sıkıldığını ifade etmeliyim. Türkçe yavan bir dil midir, kaba bir dil midir? Bir an için öyle olduğunu kabul etsek bile bu durumdan dolayı suçlu sayacağımız, sorumlu tutacağımız bizzat Türkçe midir yoksa onun konuşur ve bilhassa yazarları mıdır?
()
Dilek / çe :  Elli bin çuval hazır mı? -  Hüseyin Mümtaz
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 72’inci maddesi “Vatan hizmeti her Türk’ün hakkı ve ödevidir” der. Yani Türkler askere “vatan savunması” için giderler. Bu aralar iyice karıştırılan o kavrama açıklık getirecek soruyu bir kere daha soruyorum; “Peki vatan neresi?” Vatan, milletin yaşadığı yerdir.
Peki be kardeşim, Musul-Kerkük’te Türkler yaşadığına göre oraya kimse bir şey diyemez ama külliyen Şii veya Sünni Arapların yaşadığı Bağdat’ın neresi vatan?

()
Tutanak :  Çevre Emperyalizmi -  Hüseyin Özbek
Çevrecilik okurlarımızın en azından söylem olarak pek de yabancısı olmadıkları bir kavram.Yaşadığımız çevreden tutun da, suya, toprağa, havaya, doğaya, atmosfere kadar yayılan geniş bir anlam yelpazesine sahip ‘’çevre ve çevrecilik’’. İnsan başta olmak üzere, tüm canlıların üzerinde yaşadığı yeryüzünü gelecek kuşaklar açısından da yaşanabilir bir halde bırakılması, korunması her şeyden önce insan olmanın bir gereğidir. İnsanlar, toplumlar, devletler bu bilinçle davrandıkları sürece sorun yok demektir.
()
- :  Turnalardan haber sormak -  Ahmet Özdemir
Onlar şimdi çok uzaktalar, ya da uzaklara kanat çırpmaktalar. Geçtiğimiz günlerde geçtiler gökyüzünden. Ne kimse bir haber sordu, ne bir dost selâmı yüklendi kanatlarına. Çekilip gittiler, baharda geldikleri gibi, yüreğimizi ezim ezim ezen Yemen illerine doğru. Turnalar, katar katar turnalar.
()
Şiir :  Ölmemizi Bekliyorlar! -  Orhan Seyfi Şirin
Orhan Seyfi ŞİRİN
()
Aykırı Bakış :  Ne kadar demokratız? -  Dr. Yusuf Gedikli
Geçen ayki yazımızda devletin vatandaş tarafından nasıl görüldüğünü tahlil etmiştik. Bu yazımızda vatandaşın demokrasi kültürü üzerinde kafa yoracağız. Tabii her zaman olduğu gibi tarihî derinliğe ve sürece bakmak, günümüzü aydınlatması bakımından büyük önem arzetmektedir. Çünkü hali anlamak için maziyi bilmek gerekir.
()
Reymanca :  TV Dizilerimiz... -  Reyman Eray
Yeşilçam, yıllar yılı Anadolu’daki sinema işletmecilerinin “ısmarlamadığı” filmleri yaptı... Parasal kaynakların sınırlı olduğu o yıllarda, bu bir zorunluktu... Örneğin, Adana’da sinemaları olan bir işletmeci(ya da dağıtımcı), “gider”lerin bir bölümünü yapımcıya önceden ödeyerek, “Şöyle şöyle bir film istiyorum; Ayhan Işık-Belgin Doruk oynayacak; komedyen Sadri Alışık olacak !” diyebiliyordu ve “emri baş üstüne”ydi, çünkü yapımcı biliyordu ki, filmi bitirdiğinde pazarlama zorluğu çekmeyecek...
()
Kuşbakışı :  Nerede büyük Türkiye? -  Şahin Zenginal
Yolsuzluk, yoksulluk ve yılgınlık… Milletimizin başına kara kâbus gibi çöktü. Kahvedeki Mehmet Efendi’den Bakkal Osman’a, daha hayatının baharında olan gençlerden bilim adamlarına, doktorlara, yazarlara, gazetecilere, avukatlara kadar… Kısaca herkes umutsuz, herkes karamsar, herkes yarınından endişeli. Tek parti iktidarına, görülmemiş bir çoğunlukla bir partinin iktidar olmasına rağmen hiç kimse yarından umutlu değil. Bol keseden umut vadeden yöneticiler bile…
()
Yakın Takip :  Top devamlı kalemizde... -  Dr. Ünal Metin
Türk dış politikasında hassas iki konu vardır. Kıbrıs ve Ege Denizi'ndeki 12 mil. Bu konuların ikisi de Yunanistan ve Türkiye Cumhuriyeti devletleri arasındadır. Bu yüzden dolayı Türk Dışişleri ile Yunan Dışişleri yetkilileri devamlı surette birbirlerini kollarlar. Her iki taraftan herhangi biri diğerinde açık yakaladı mı golü atar. Nedense son günlerde Yunan tarafı Türk tarafına devamlı gol atıyor.
()
Zekice :  Uzlaşma Kültürü Yerine Çatışma Kültürü -  Zeki Hacı ibrahimoğlu
İnsanlar dünya üzerinde yaşarken değişik problemlerle karşılaşırlar. Bu problemlerin çözümü için insanlar ya anlaşıp uzlaşacaklar veya çatışarak birbirlerine üstünlük sağlayacaklardır. Hoşgörü ve uzlaşma arzulanan bir yoldur. İnsanlar birbirlerine hoşgörülü olmalı ve çatışma yerine uzlaşma yollarını aramalıdırlar.
()
Gezi :  Günbatımında Ayvalık -  Banu Erkmen
Geçen ay, ışığı, yeşili, şakır şakır dalga sesleri ile ruhumuzu aydınlatan Ayvalıktaydık. Güneşinin sıcaklığında içimizi ısıttık, daracık sokaklarında gezerken tarihi ile nefes aldık. Akşam gün batımını seyrettik. Denizin üstünde kıpkırmızı kaybolurken güneş, gökyüzünde renklerin cümbüşünü seyrettik. Öyle bir an geldi ki; gökyüzündeki renklerle deniz aynı renk oldu, bizi içine doğru çekti, o an oracığa diz çöküp güneşe haykırabilirdik sevgiyle.
()
Çapraz Ateş :  Cehalet iktidar olursa -  Kemal Çapraz
“Göz olanı, akıl olacağı görürmüş,” Bugün meydana gelen olaylara çok önceleri dikkat çekildiğinde, çoğumuz komplo teorileri üretmekle, hayali düşmanlar bulmakla suçlanmıştık. Ülkemiz, bir plan çerçevesinde adım adım işgal ediliyor. Yabancılara peşkeş çekiliyor, ama insanlarımız bırakın olacağı görmeyi, burnunun dibindeki olayları bile fark edemez hale getirilmiş. Bakar körler ülkesi olmuşuz. Basınımızın önemli bir kısmı, AB ve ABD şakşakçılığından başka bir şey yapmamaktadır. Gerçekler halkımızdan gizlenmekte ve toz pembe tablolarla toplumumuz uyutulmaktadır.
()
Ölçü :  Kendisinden vazgeçen Türkiye -  Cem  Sökmen
Aydından bahsedebilmek için her şeyden önce kendine güveni olan, kendi kimliğini yaşayan ve yaşatan bir kültür çerçevesinin,bir ortak kıymetler nizamının bulunması gerekir. Herşeyin başı kimliktir. Kimlik, insanın hayata bakışına, yaşayışına kaynaklık eden bir inanç ve bu inanç etrafında kurulan bir değerler sistemi veya dünya görüşü ile varlığını ifade imkanı bulur.
()
Sağlık Meridyeni :  Bağırsakta gaz şişkinlik ve gizli alerji -  Dr. İsmail  Maraş
Bu yazımda sizlere, bağırsaklarda sebebi bilinemeyen gaz, şişkinlik, hazımsızlık ve gizli alerji hakkında bazı önemli bilgileri sunmaya çalışacağım. İnsan her ne kadar mükemmel bir makine ise de sadece parçalardan oluşan bir robot değildir. Elimize bir iğne battığında vücudumuzun tamamı zonklar… Dolayısıyla, içinde yaşadığı ortamda insanı ve vücudun sistemlerini etkileyen birçok faktör vardır.
()
Hedef :  Sayın Gürüz’e soruyoruz -  Ünal  Bolat
Baştan belirtmekte yarar var. Bu konu Türkiye’nin olması gereken gerçek gündemi değil. Millete “cambaza baktırmak” üzere ortaya atılmış temcit pilavıdır. Asıl gündemler dikkat çekmesin diye... Ancak üniversiteler üzerinden siyaset yapıldığını iddia eden Sayın Gürüz, bulunduğu makamı ve kurumu gündem konusu yapmakta ısrar ettiği için diyoruz ki:
()
Dünya Turu :  144 Ülke utanç duvarına "Hayır" dedi -  Ziya Koçak
Arap ülkeleri, BM Genel Kurulu’na, İsrail’in Batı Şeria’da inşa ettiği “güvenlik duvarı”nın yasal olmadığını, uluslar arası hukuka aykırı olduğunu öngören bir karar tasarısını kabul etmesi çağrısında bulundu. Konuyu, BM Genel Kurul gündemine getiren Arap ülkeleri, böylece ABD’nin daha önce BM Güvenlik Konseyi’nde kullandığı vetonun taraflı olduğunu kanıtlamaya çalıştı. Genel Kurul’a sunulan karar tasarısında, Uluslar arası Adalet Divanı’nın, İsrail’in söz konusu duvarı yıkmak zorunda olup olmadığını belirleyecek bir tavsiye kararı alması istendi.
()
Düşün/ce :  Millî kimlik olmadan nasıl “marka” olunur? -  Olcay Yazıcı
Bilmem farkında mısınız, ülkenin askerî-siyasî ve ekonomik çalkantıları sürerken; yurt dışında “Türkiye’yi markalaştırmak” maksadıyla, yangından mal, ya da millî kimlikten imtiyaz koparır (veya ağyara küresel yaltaklık eder gibi) acele ve acemice hazırlanmış taslak bir metin, kültür şuuru ve medeniyet idraki gelişmiş çevrelerce şiddetle eleştirildi.
()

*

Haberler


KOCAV artık Süleymaniye de... -  Ufuk Ötesi
“HACI ARİF BEY KONAĞI” HAYAT BULUYOR Kültür Ocağı Vakfı (KOCAV), görkemli bir törenle Süleymaneyi’deki yeni merkezine taşındı. Mütevazı mekanında bu zamana kadar bine yakın, halen de iki yüz civarında öğrenciye kucak açan, burs veren, seminer ve konferanslar düzenleyen, kitap ve dergi yayını gibi çeşitli etkinliklere öncülük eden KOCAV, MUHTEŞEM SÜLEYMANİYE’ nin hemen karşısında bulunan görkemli bir mekana kavuştu.
()
TÜBİTAK araştırdı, sonuçlar Amerika'da onaylandı -  Ufuk Ötesi
Japonlar’la akraba çıktı 16 ilde yaklaşık 900 bin kişiden alınan kan örneklerinin incelenmesi sonucu, Ege ve Trakya’da yaşayan Türkler’le Japonlar’ın akraba oldukları anlaşıldı
()
Yaprak Dökümü -  Ufuk Ötesi
Özellikle orta sınıfın toplumsal-ahlaksal sorunlarını irdelemiş olan Reşat Nuri Güntekin’in başyapıtlarından biri olan “Yaprak Dökümü”, Şehir Tiyatrosu’nun 30’a yakın oyunuyla ve altı sahnesinde dönüşümlü olarak seyirci karşısına çıkıyor... Reyman ERAY
()
Bir Türk Cumhurbaşkanı’nın hikayesi! -  Ufuk Ötesi
Stepan Topal!.. Bu ismi aramızda kaç kişi duymuştur? Ya da soruyu değiştirelim...Türkiye’de veya dünyanın herhangi bir ülkesinde yaşayan, özgürlüğü ve onuru için savaşmaktan dahi korkmayan Türkler olarak kaçımız Stepan Topal’ı tanıyoruz?
()
Amerika, PKK’ya 125 milyon dolar verdi -  Ufuk Ötesi
ABD’de Kuzey Irak’ta bir yandan kürt gruplarını silahlandırıyor, diğer taraftan da terör örgütü PKK’ya milyon dolarlar gönderiyor. ABD’nin istihbarat teşkilatı CIA’nin, 27 Aralık 2002’de PKK’ya tam 125 milyon 335 bin dolar verdiği iddia ediliyor
()
Memoli, Petrucio oldu... -  Ufuk Ötesi
Soylu ve güzel Bianca’nın evlenebilmesi için, önce ablası Katherina’nın evlenmesi gerekmektedir... Gelgelelim Katherina huysuzluğu ve hırçınlığıyla ün salmıştır... Petrucio(Mehmet Ali Alabora), Katherina’yı(Meltem Cumbul) ehlileştirip evlenmeye adaydır... Reyman ERAY
()
Asgari ücretle 2 file bile zor doluyor -  Ufuk Ötesi
Türkiye Kamu-Sen'in yaptığı araştırma hayat pahalılığını bütün çıplaklığıyla ortaya koydu. Araştırmaya göre, Türkiye'de, içinde temel gıda maddelerinin bulunduğu bir file, asgari ücretin yüzde 40'ı, ortalama memur maaşının ise yüzde 15'i ile doluyor
()
Bir Duayen ve bir genç yetenek -  Ufuk Ötesi
Erol Keskin... Yıldıray Şahinler... Biri yılların oyuncusu, yönetmeni, tiyatro kuramcısı ve “hoca”sı; öteki, Şehir Tiyatrosu’nun genç “prens”i... Bu iki yetenek, Tiyatrokare’nin “Salı Ziyaretleri” adlı oyununda bir araya geldi ve ortaya bir “tiyatro şöleni” çıktı... Reyman ERAY
()
Kuzey Kafkasya’nın Doruklarından Türkiye’ye... -  Ufuk Ötesi
Dünyaca meşhur Rusya Federasyonu Kabardin-Balkar Cumhuriyeti “Balkarya” Devlet Halk Dansları Topluluğu Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 80. Yılı münasebetiyle bir Türkiye Turnesi gerçekleştirdi.
()
Çatalca’nın yeni ağası Nihat Ergöz -  Ufuk Ötesi
Deprem dolayısıyla beş yıl ara verilen Çiftlik köy yağlı güreşleri İstanbullu iş adamı Mithat Nihat Ergöz ‘ün katkılarıyla 12 Ekim 2003 Pazar günü yapılan karşılaşmalarla yeniden hayata geçirildi.
()
AB için dinimizi de mi değiştirelim? -  Ufuk Ötesi
Türkiye’deki kimi teslimiyetçilerden yüz bulan AB’nin üçüncü sınıf memurları emirler yağdırmaya devam ediyor. AB’nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Verhuegen Vatikan’dan onay almamızı, üçüncü sınıf memurları Ruete de Türk alfabesine yeni harfler eklememizi istiyor. Yakında dinimizi değiştirmemizi isterlerse şaşırmayın! Kurthan REYİZOĞLU
()

2008


OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

2007


OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

2006


OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

2005


OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

2004


OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

2003


OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

2002


NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

 

 Sayı :79

 KÜNYE
 
 ARŞİV
 
 ABONELİK
 
 REKLAM
 
 
  YAZARLAR
 Ali Arif Esatgil
Bayrak gibi yaşamak...
 Alptekin Cevherli
En zor yazım…
 Doç. Dr. Fethi Gedikli
Şimşek gibi çakıp geçen ülkücü
 Dr. Yusuf Gedikli
Sevgili Kemalciğim, candaşım, kardaşım, arkadaşım…
 Kemal Çapraz
Son söz...
 Olcay Yazıcı
Asil Neslin Son Temsilcisi: Kemâl Çapraz
 Bayram Akcan
“BOZKURT” Kemal ÇAPRAZ
 Aydil Erol
Bu çapraz, kimin çaprazı?!!
 Şahin Zenginal
Sensiz hayat zor olacak
 Ünal  Bolat
Sevdiğini Türk için seven Alperen
 Hayri Ataş
“YA BÖYLE ÖLÜM DEĞİL Mİ ERKEN”
 Mehmet Türker
Türk Dünyasının dervişi
 Mehmet Nuri Yardım
Kemal Çapraz diye bir kahraman
 Prof Dr. Ali Osman Özcan
Ufuk Ötesinde Çapraz Ateş
 Orhan Seyfi Şirin
Çapraz doğuştan ‘Reis’ti
 Rasim Ekşi
Kardeşim Kemal’in Vasiyeti
 Dr. Orhan  Gedikli
Sevgili Kemal Kardeşimin Ardından
 Özdemir Özsoy
Seni unutamayız
 Dr. Ünal Metin
“Ufuk Ötesi” yaşıyor
 Aybars Fırat
Kastamonu Beyefendisi
 Süleyman Özkonuk
Öteki Ufuk
 Zeki Hacı ibrahimoğlu
30 yıllık dostumdu
 Coşkun Çokyiğit
Kemal Çapraz “Tek Ağaç”lardandı
 Baki Günay
Kırım Meclisinde Kemal Çapraz sesleri
 Ahmet Tüzün
İz Bırakan
 Cem  Sökmen
Metropoldeki dâvâ adamı: Kemal Çapraz
 Hüseyin Özbek
Kemal Bey
 Asuman Özdemir
Sermayeye kurban gittin…
           
       
 
   

Karahan 2002