Çatalca Çiftlikköy’de yapılan Çiftlikköy Yağlı Güreş Turnuvası Kırkpınar’ın ünlü pehlivanlarını bir araya getirdi. Çiflikköy yağlı güreş etkinliklerine güreş tutkunlarının ilgisi oldukça büyüktü. Kırkpınar’ın ünlü pehlivanlarının güreştiği müsabakalarda sekiz kategoride yapılan karşılaşmalarda dereceye giren pehlivanlara madalyanın yanı sıra çeşitli hediyeler verildi. Güreş sporuna sevgisi herkes tarafından bilinen ayrıca kendisi de güreşçi olan Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan da müsabakaları izledi. Başta Dünya Serbest Güreş Şampiyonu Zekeriya Güçlü olmak üzere çok sayıda güreş severin bir araya geldiği Çiftlikköy de, müsabakaları Avrupa da büyük dereceler alan Karayılan lakaplı Seyit Halil Ünal , Bilek Güreşi Şampiyonu Kemal Karakaş , Çatalca Belediye Başkanı İsmail İp , Kıraç Belediye Başkanı Sonnur Yalnızoğlu , Yakuplu Belediye Başkanı Cemal Kahraman, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Karaeli, Fatih Mal Müdürü Mahsun Karaman , İş adamları Seyit Serdar Adıgüzel , İbrahim Seyithanoğlu ve çevre ilçelerinden gelen çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi.
Deprem dolayısıyla beş yıl ara verilen Çiftlik köy yağlı güreşleri İstanbullu iş adamı Mithat Nihat Ergöz ‘ün katkılarıyla 12 Ekim 2003 Pazar günü yapılan karşılaşmalarla yeniden hayata geçirildi. Geleneksel olarak her yıl yapılan yağlı güreşlerin hedefinin beden sağlığı yanında iradeli , başkalarına yardımcı , neşeli ve ruh sağlığı yerinde vatandaşlar yetiştirmek olduğunu söyleyen çiftlik köy Güreş Ağası ,M. Nihat Ergöz ,”Töreleriyle, müziğiyle tarih kadar eski olan Türk güreş geleneğinin gayesi sağlıklı ve ahlaklı bir nesil yetiştirmektir. Bir zamanlar bu topraklarda davul zurna sesi duyulunca her evden birkaç pehlivan çıkarmış” dedi.
Tarihte her Türkün güreş yaptığının bilindiğini Türklerin güreşi cesaret ,güç,mertlik,dürüstlük ve terbiye verici adeta milli bir ibadet şeklinde kabul ettiklerini belirten Güreş Ağası Ergöz,”Güreşçilerimiz tek ve çift dalmalar , sarma, kleler, kündeler, ters paçalar ve elense çekmelerle Türk ekolünü kurdular. “Türk gibi kuvvetli”deyimi lügatlere girdi. Dünyayı titrettiğimiz , medeniyetin şahikasını kurduğumuz yüzyıllarda Türklerin yüzde 100’ü sporcuydu. Bu gün yüz kişiden birimiz sporcu. İleri ülkelerde her beş kişiden biri lisanslı sporcu”diye belirtti.
Minik ,teşvik,tozkoparan,deste,küçük orta,büyük orta,baş altı ve baş pehlivanlarla birlikte sekiz kategoride yapılan Çiftlik köy yağlı güreş etkinliklerinde Baş pehlivanlığı Karamürselli Gökhan Arıcı aldı.