Kasım 2008

Ö T E S İ

 

25.04.2024 



Net P@no

 
Baki Günay

17 milyon Türk MSN kullanıyor


Türkiye, MSN Messenger´den ayda gönderilen 70 milyon mesaj ile dünya 4´üncüsü, 11.8 milyon Messenger abonesi ile de dünya 5´incisi durumunda. Türkiye, gönderilen mesaj sayısında Japonya’yı 22’ye katlarken, Çin ve Amerika gibi ülkelerin önüne geçmiş durumda. Abone sayısında Türkiye’nin gerisindeki ülkeler arasında Çin ve İngiltere de var. Türkiye’nin bu sıralamada geride bıraktığı ülkeler arasında İngiltere, Meksika, Çin, Kanada ve Arjantin de bulunuyor.

Türkiye, MSN Messenger’da abone sayısında Çin ve İngiltere gibi ülkeleri geride bırakarak dünya 5’incisi, bir ayda gönderilen mesaj sayısında ise Çin, Japonya ve ABD’yi bile geçerek dünya 4’üncüsü oldu.
İngilizce anlamı ile Messenger, (haberci) anında mesajlaşma yazılımı MSN Messenger’ın kullanım istatistikleri Türkiye açısından şaşırtıcı sonuçlar içeriyor. Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener'in verdiği bilgiye göre, Türkiye’deki internet kullanıcı sayısı 18 milyona ulaşırken, bunun 17 milyonunu MSN Messenger kullanıcısı oluşturuyor. Yani bu rakamlara göre Türkiye MSN kullanımında rekor seviyede bir rakama sahip. Kimilerine göre işimiz gücümüz "chatır chutur" Chat yapmak!!! Kimilerine göre ise vazgeçilmez bir iletişim aracı. Bu rakamın artışında, Türk Telekom’un son bir yılda hızlı internet erişimi ADSL’de 2 milyon abone sayısına ulaşması ve bilgisayar kampanyalarının cazibesi rol oynamış durumda. Microsoft’un hazırladığı, dünya MSN Messenger kullanım tablosunda birinciliği 30 milyon kişi ile ABD çekiyor. Tabloda ikinci Brezilya, üçüncü ise İspanya.
RAKAMLAR İLGİ ÇEKİCİ
Türkiye, MSN Messenger´den ayda gönderilen 70 milyon mesaj ile dünya 4´üncüsü, 11.8 milyon Messenger abonesi ile de dünya 5´incisi durumunda. Türkiye, gönderilen mesaj sayısında Japonya’yı 22’ye katlarken, Çin ve Amerika gibi ülkelerin önüne geçmiş durumda. Abone sayısında Türkiye’nin gerisindeki ülkeler arasında Çin ve İngiltere de var. Türkiye’nin bu sıralamada geride bıraktığı ülkeler arasında İngiltere, Meksika, Çin, Kanada ve Arjantin de bulunuyor. Ve bu programı indiren kişi sayısı ise her geçen gün artıyor. Bu programı
MSN Messenger ile ilgili istatistiklerin, bilgisayar kullanıcılarının internete bağlandıkları ve IP adı verilen internet adresine göre yapılıyor. Bu nedenle, istatistiksel veriler toparlanırken, Türkiye ile ilgili büyüklükleri internete Türkiye üzerinden çıkanlar oluşturuyor. Dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan Türkler, bu istatistikte bulundukları ülkenin abone ve mesaj sayısı içinde değerlendiriliyor. Microsoft’un istatistiklerine göre Türkiye’de MSN Messenger kullanıcılarının listesinde ortalama 66.8 kişi bulunuyor.Yine Türkiye’de MSN Messenger’da ayda ortalama 17 adet konuşma penceresi açılıyor.Türkiye Hotmail kullanımında da dünya 8’incisi durumunda.Türkiye, MSN Messenger’daki mesaj ve abone sayısı ile değil, ‘tr’ uzantılı Hotmail ile de dünya sıralamasında üst sıralarda yer alıyor. Microsoft’un web tabanlı e-posta servisi olan Hotmail’de geçen sene 8 milyon 675 bin ‘tr’ uzantılı posta kutusu bulunuyordu. Bu rakamın bu sene daha da artması bekleniyor.
İLETİŞİMİN PENCERESİ
MSN Messenger’la şu anda kullanıcılar, metin, ses ve görüntülü olarak bilgisayar başından haberleşme imkânı buluyor. Yakın zamanda MSN Messenger kullanıcıları cep telefonlarından da birbirleriyle haberleşecekler. Bu sistemle gelecek zamanda MSN Messenger yüklü cep telefonunu kullananlar, birbirleriyle GPRS (cep’ten internet erişimi) üzerinden anlık mesajlaşabilecekler. Kullanıcılar ayrıca, yine GPRS üzerinden birbirleriyle sesli görüşme de yapabilecekler. Bu görüşmelerde cep operatörünün sesli görüşmeler için uyguladığı tarifeler değil, data (veri) bir başka ifadeyle GPRS tarifeleri geçerli olacak. Böylelikle, MSN kullanıcıları çok daha ucuza telefon görüşmesi yapabilecekler. Ücretlendirme, toplam görüşme süresinde kullanılan veri baz alınarak yapılacak. Şu anki tarifelere bakıldığında, Türkiye’deki operatörlerin uyguladığı GPRS ücretleri, telefon görüşme ücretlerine göre oldukça düşük seviyede bulunuyor.
MSN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Programı www.hotmail.com adresinden download ettikten sonra Hotmail hesabınızla birlikte her bilgisayarda kullanabiliyorsunuz. Birçok arkadaşınızla dünyanın her yerinden anında anlık olarak görüşebiliyorsunuz. Yurtdışından bir akrabanızı telefonla arayıp faturanızı yükselteceğinize MSN ile bedava görüşme şansınız bulunuyor. Bunu isterseniz görüntülü, sesli ya da yazılı halde yapabiliyorsunuz. Göndermeniz gereken bir dosya resim veya görüntüyü dakikalar içinde bilgisayarınıza indirmeniz mümkün. Şu anda birçok kişi zaten bu program sayesinde yazmayı bırakmış durumda. Artık birçok kişi bilgisayarındaki mikrofonunu, hoparlörlerini ve kamerasını kullanarak konuşuyor. Bu konuşmalar ile birçok kişinin yeni arkadaşlıklar kurduğunu buradan belirtmekte fayda var. Dünyada bu programı kendi dilleri ile kullanan 30 ülke bulunuyor. Kabaca hesap ederseniz yüz milyonlarca insan bu sistem ile iletişim sağlıyor. Tabii bu programla yapılan her türlü bilgi alışverişinin de başkaları tarafından istenildiği zaman arşivlendiğini ve takip edildiğini de unutmayalım. Yani bu programla kişileri izlemek daha da kolaylaşıyor.


ufuk@ufukotesi.com

Bu yazı toplam 4628 defa okunmuştur.

Ufuk Ötesi Gazetesi'nde yayınlanan yazı, haber ve fotoğraflar kaynak gösterilerek iktibas edilebilir.

UFUK ÖTESİ.COM

BU YAZIYI TAVSİYE EDİN

Adınız  Soyadınız

E-posta adresiniz
Arkadaşınızın e-posta adresi

 

Yazdır  - Sayfanın Başına Dön 

 

 Sayı :79

 KÜNYE
 
 ARŞİV
 
 ABONELİK
 
 REKLAM
 
 
  YAZARLAR
 Ali Arif Esatgil
Bayrak gibi yaşamak...
 Alptekin Cevherli
En zor yazım…
 Doç. Dr. Fethi Gedikli
Şimşek gibi çakıp geçen ülkücü
 Dr. Yusuf Gedikli
Sevgili Kemalciğim, candaşım, kardaşım, arkadaşım…
 Kemal Çapraz
Son söz...
 Olcay Yazıcı
Asil Neslin Son Temsilcisi: Kemâl Çapraz
 Bayram Akcan
“BOZKURT” Kemal ÇAPRAZ
 Aydil Erol
Bu çapraz, kimin çaprazı?!!
 Şahin Zenginal
Sensiz hayat zor olacak
 Ünal  Bolat
Sevdiğini Türk için seven Alperen
 Hayri Ataş
“YA BÖYLE ÖLÜM DEĞİL Mİ ERKEN”
 Mehmet Türker
Türk Dünyasının dervişi
 Mehmet Nuri Yardım
Kemal Çapraz diye bir kahraman
 Prof Dr. Ali Osman Özcan
Ufuk Ötesinde Çapraz Ateş
 Orhan Seyfi Şirin
Çapraz doğuştan ‘Reis’ti
 Rasim Ekşi
Kardeşim Kemal’in Vasiyeti
 Dr. Orhan  Gedikli
Sevgili Kemal Kardeşimin Ardından
 Özdemir Özsoy
Seni unutamayız
 Dr. Ünal Metin
“Ufuk Ötesi” yaşıyor
 Aybars Fırat
Kastamonu Beyefendisi
 Süleyman Özkonuk
Öteki Ufuk
 Zeki Hacı ibrahimoğlu
30 yıllık dostumdu
 Coşkun Çokyiğit
Kemal Çapraz “Tek Ağaç”lardandı
 Baki Günay
Kırım Meclisinde Kemal Çapraz sesleri
 Ahmet Tüzün
İz Bırakan
 Cem  Sökmen
Metropoldeki dâvâ adamı: Kemal Çapraz
 Hüseyin Özbek
Kemal Bey
 Asuman Özdemir
Sermayeye kurban gittin…
           
       
 
   

Karahan 2002