Her iki alternatifin de Göktürklülere eziyetten başka bir şey getirmeyeceğini belirten Göktürk Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Yapılanma düzenli, binalar sağlam. Örneği olmayan Göktürk Belediyesi kapatılamaz. Kapatılmamalı” dedi. Gül şöyle konuştu: “Göktürk, referandumda yüzde 90 evet oyu ile belediye oldu. Kanuna göre kapatılması gereken belediyelerin nüfusunun düşük olması, ekonomik gelirlerinin olmaması, borçlu olması gerekiyor. Oysa Göktürk bu tariflere uymuyor. Nüfusu 16 bin 700, Avrupai bir kent.” Göktürk Belediyesi’nin kapatılmayıp Eyüp Belediyesi’ne bağlanmasının da vatandaşa külfet getireceğinin altını çizen Başkan Gül şöyle devam etti: “Göktürk ile Eyüp arası 22 kilometre. İnsanların geliş gidişleri, mesai ve maddi kayıpları ile en ufak işlem yaptırmak için şehir trafiğinin içine girmesi eziyet demek. Biz kedi yağımızla kavrulup, borçsuz bir belediye olarak kendimizle gurur duyarken, borçlu bir belediyenin içine yama yapılacağız. Göktürk Belediyesi kapatılamaz.”
Göktürk Tarihi
Göktürk Beldemiz İstanbul ilinin Avrupa yakası sınırlı içinde olup, doğusunda Kemerburgaz ile komşu, kuzeyinde sulama göleti bulunan, doğa ile bütünleşik yapı içinde her yönden ormanlarla (Belgrad Ormanları ) kaplı, hızla gelişmekte olan bir beldedir.
Kent merkezine ( Taksim) 25 kilometre, Tem otoyolu Hasdal kavşağına ise sadece 10 kilometre mesafede bulunmaktadır. Karadeniz kıyısına olan uzaklığı ise 17 km.dir.
1958 yılına kadar adı Petnahor olan beldemizin ismi bu tarihte devlet tarafından “GÖKTÜRK” olarak değiştirilmiştir. Petnahor ismi Rumca kökenli olup, “Horozlu Köy” anlamına gelmektedir. Yörenin en yaşlıları bu köyde çok eskilerde bolca horoz çiftliği bulunduğundan bu isim konmuştur.
Beldemizin en eski eserlerinden olan, 1605 yılında Darusade Ağası Hacı Mustafa Ağa tarafından yaptırılan cami ve çeşme ile beldemizin ambleminde yerini bulan ve sembolleşen 711 metre uzunluğunda ve 25 metre, yüksekliğinde 2 katlı tarihi su kemerleri bulunmaktadır.
Göktürk Beldesinde bulunan su kemerlerinin çok az bir bölümü eski roma temeli üzerine oturtulmuş olmasına rağmen tümü Osmanlı eseridir.
Mimar Sinan tarafından eski temeller üzerine yaptırılan su kemerleri, 1563 yılında sel felaketinden sonra yine Mimar Sinan tarafından tamir edilmiştir.
Göktürk Beldesi daha önceki yıllarda köy statüsünde iken 1994 yılında Belde Belediyesi olmuştur.
Belde doğal güzelliği bakımından çok değerli ve zengin bir yapıya sahiptir. Sık orman dokusunun yanı sıra, su kaynakları yönünden de çok zengindir. Beldenin içinde toplam 20 tane irili ufaklı içme suyu kaynakları bulunmaktadır.