Oyunun yazarı ve aynı zamanda Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Elçin de oyunun gala gösteriminde ailesiyle birlikte hazır bulundu.
Türkiye’de ve Dünya’da yayımlanan roman, öykü, deneme, araştırma ve sahnelenen oyunları ile tanınan Elçin’in bu oyunu, ülkemizde ilk kez seyirci karşısına çıkıyor. Ülkesinde Başbakan yardımcılığı görevini de sürdürmekte olan Elçin, çalışmalarını günümüz Azerbaycan dünyasına ve insanına getirdiği gerçekçi bakışıyla biçimlerken, geçmiş ve bugün bağlamında insanlığın ikilemlerine eleştirel ve sorgulayıcı bir gözle bakıyor.
“Yıldızlar Altında Cinayet – Katil”, adlı oyununda da, Sosyalizm sonrası oluşturulan yeni düzenle birlikte değişim sancıları taşıyan Azerbaycan insanını anlatan Elçin, değişen dünya, değişen insan ilişkisinde, çağdaş bir tragedya örneği sunuyor. Konusu, 2000’li yılların başında Bakü’de geçen oyun, bir öğretmenle, ona 19 yıl sonra sevdiğini söyleyen öğrencisinin dramatik aşkını ele alıyor. Yazar, olay ve konuşma örgüsünde, oyun kişilerinin ilişkilerinde, yakın dönem Azerbaycan tarihinin ulusal konularına da dikkat çekiyor.
“Yıldızlar Altında Cinayet – Katil” adlı oyunu, Melahat Abbasova yönetti. Oyunda, Elçin Altındağ, Emrah Özertem, Nevzat Çankara, Ezgi Sümer Yolcu, Radife Baltaoğlu rol alıyor. Oyunun dekor tasarımı Emra Albayrak Şahin, kostüm tasarımı Feyza Zeybek, müzik tasarımı Selim Atakan, ışık tasarımı Mustafa Türkoğlu imzasını taşıyor. Oyunun dramaturgluğunu Hilmi Zafer Şahin gerçekleştirdi.
Oyunun gala gösteriminde sahneye davet edilen Elçin, “Türkiye ve Azerbaycan halkları aynı dölden iki kardeş millettir” derken, Türkiye’de bu oyununun sahnelenmesinin iki ülke halkları arasındaki kardeşliğin en güzel göstergesi olduğunu söyledi. Oyununun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda sahnelenmesinden mutluluk duyduğunu belirten Elçin, “Çok güzel bir sahneleme. Oyunda emeği geçen herkesi kutluyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi genel sanat yönetmeni M. Nurullah Tuncer’in şahsında bütün Şehir Tiyatrosu ailesine teşekkür ediyorum. Oyuncular çok duygulu oynadılar. Aynı zamanda Azerbaycanlı ve Türkiyeli olan sanatçımız Melahat Abbasova’nın bu oyunu yönetmesinden gurur duydum. Bir yönetmen olarak Abbasova’nın yorumundan mutlu oldum. Azerbaycan ile Türkiye arasında sanatsal alışverişin gerçekleşmesini isterim. Bu türden sanatsal çalışmaların karşılıklı olarak çoğalmasını isterim. Türkiye bizim ikinci vatanımız.” dedi.