Fuara gelen ziyaretçilerin merak ettiği tek konu ise şirketlerin ne tür teknolojik gelişmeler yaptığı. Fuarın asıl amacı kurumsal şirketlere hizmet etmek olsa da daha fazla yararlananlar son kullanıcılar. CeBIT Bilişim Eurasia'ya bu yıl 65 ülkeden ziyaretçi ve 22 ülkeden yaklaşık 800 şirketin katılması bekleniyor. Fuarı 160.000 dolayında kişinin ziyaret edeceği tahmin ediliyor.
ULUSLARARASI BİLGİ GELİYOR
İstanbul'u Avrasya'nın teknoloji başkenti yapan dev organizasyon CeBIT Bilişim Eurasia, bir yanıyla teknoloji platformu, diğer yanı ile çok önemli uluslararası bir pazar. Yeni ürün ve hizmetlerin tanıtıldığı, ticaret sinerjisinin büyüdüğü bu dev pazarda, iş ilişkilerini geliştirmek isteyen, yeni pazarlar arayan kitleler buluşuyor. Üreticiler, iş adamları, iş ortakları, üniversiteler, medya, politikacılar ve bilişime ilgi duyan nitelikli ziyaretçi kitlesi bu fuarda bir araya geliyor. Kültürler arasında köprüler kuran İstanbul, Avrasya'nın en büyük teknoloji, iş ve ticaret buluşmasına ev sahipliği yapıyor.
KAMU TAM KADRO FUARDA
Geçen sene Fuarda büyük bir yer alan kamu temsilcilerinin reyonlarına baktığımız zaman devletin bilişime yatırım yapmasına çok sevinmiştim. Fakat fuarda bize anlatılanların yıl içinde çok fazla gerçekleşmediğini görmüştüm. E-devlet olarak adlandırılan birçok sistemin faaliyete geçmesi ile kişilerin kamu ile ilişkilileri çok kolaylaşacak. Bilişime en fazla güvenlik ve askerî alanda yatırım yapan kamu bunun faydalarını yakın zamanda görmeye başladı. İstanbul’da faaliyete geçen şehrin kameralarla gözetim sistemi MOBESA buna güzel bir örnek.
EN SON YENİLİKLER
Fuarda dijital dünyasındaki en son yenilikleri sergilenecek. Ayrıca dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yatırımcılar da Türk iş dünyası ile temasa geçme ve tanışma fırsatı bulacak. KOBİ'lere de bilişim yatırımları için finans ve proje desteği konusunda bilgi verilecek. Fuarın en önemli etkinliklerinden biri de hiç kuşkusuz yeni fikirlere ev sahipliği yapacak olması. Fuar, her gün 11:00 ile 20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Cep telefonlarından diz üstü bilgisayarlara, dijital fotoğraf makinelerinden mobil uygulamalara kadar yeni ürün ve hizmetlerin tanıtılacağı fuarda seminerler de düzenleniyor. Eğer fuara giderseniz son gelişmeleri işin uzmanlarından dinleme fırsatınız olduğunu unutmayın. Seminerler hakkında fuarın resmi web sayfasından (http://www.cebitbilisim.com) bilgi almanız mümkün. Fuardaki yeniliklerden biri de SMS ile randevu sistemi. Şirketi için herhangi bir hizmete ihtiyaç duyan SMS mesajıyla ilgili şirketlerden randevu alabilecek. Örneğin, yazıcıya ihtiyacınız varsa, www.cebitbilisim.com sitesinden yazıcı firmalarının kodlarına bakıp, mesaj göndereceksiniz, sistem sizin adınıza fuarda yazıcı satan tüm firmalardan randevu alacak. Siz de 24 bin metrekarelik fuar alanında, zaman kaybetmeyeceksiniz.
GSM FİRMALARI GÖRÜCÜYE ÇIKACAK
CeBIT Bilişim'e bu yıl tüm cep telefonu operatörleri ve Türk Telekom katılıyor. Toplam 7 salonda bulunan firmaların neler yaptıklarını görmeniz mümkün. Her reyonda farklı bir çalışma görebileceğiniz salonlarda gürültü ile de karşılaşmanız mümkün. Çünkü bilişim fuarlarında hala, kim en fazla bağırırsa o sesini duyurur mantığı geçerli olduğu için dans eden kızlar hoplayan insanları fuarda gezerken görürseniz şaşırmayın.
Fuar Biletleri: Profesyonel Günler: 6 – 9 Eylül 2005 (Salı-Cuma günleri) 20 YTL
Teknoloji Meraklıları: 10–11 Eylül 2005 (Cumartesi ve Pazar) 10 YTL
Ulaşım – Otopark: Fuar süresince, İETT işbirliği ile şehrin önemli merkezlerinden Tüyap-Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'ne gün boyunca ücretli, karşılıklı tarifeli direkt seferler düzenlenmekte. Bilişim fuarında görüşmek üzere.
Bilişim Zirvesi etkinlikleri de Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Bilişim sektörü, siyaset, bürokrasi, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasını bir araya getirecek. Ekinliklerde telekomdan Ar-Ge'ye kadar pek çok konu tartışılacak.
|